Cele mai bune meserii

ARHITECT

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui arhitect consta în desenarea de planuri pentru construirea sau reconstruirea cladirilor, începând cu cladiri rezidentiale mari pâna la design interior pentru casele particulare. Un arhitect poate fi liber profesionist sau angajat al unei firme sau agentii de constructii.

 Care sunt îndatoririle postului? Munca presupune proiectarea cladirilor, în principal ale celor de resedinta si publice (scoli, teatre, birouri etc.), precum si a facilitatilor industriale si agricole, proiectare pentru restaurarea cladirilor istorice si conservarea mostenirii culturale, design pentru interioarele diferitelor cladiri, inclusiv pentru expozitii, activitati asociate cu procedurile de obtinere a autorizatiilor de constructie si amenajarea teritoriului. * Munca poate presupune si negocieri cu toate nivelurile autoritatii guvernamentale si locale. Arhitectii evalueaza de asemenea si solutii de design arhitectural în domeniul proiectarii si planificarii arhitecturale, ofera consultanta cu privire la stilurile de constructie adecvate si fac munca de cercetare stiintifica, precum si didactica în domeniul arhitecturii si planificarii mediului de constructie.

 Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se face în principal în ateliere sau birouri, în conditii confortabile, desi este necesar uneori sa mergeti pe santierele de constructie.

 Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai frecvent folosite sunt instrumentele de scris si desen, precum si tehnologia computerizata.

 De ce aveti nevoie pentru a reusi? Diploma universitara cu specializarea arhitectura, precum si creativitate si inventivitate, simt estetic, imaginatie spatiala si (bineînteles) abilitatea de a învata.

Studii: Facultatea de Arhitectura

Universitati: Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti (UAIUM), Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea Tehnica din Cluj


Pentru angajarea pe locul de munca arhitect consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare de la companii.