Cele mai bune meserii

BIOTEHNOLOG

 Cine sunt si cu ce se ocupa? Biotehnologul presteaza o serie larga de activitati, de la cercetare si folosirea proceselor biologice la obtinerea si/sau rafinarea produselor de consum din industria alimentara, agricola si din domeniul ecologiei.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca investigatii stiintifice si experimente de laborator - sa dezvolte, sa consilieze, sa organizeze si sa gestioneze problemele si oamenii în implementarea de noi tehnologii în productia alimentara, fermentatie, produse microbiologice si biologice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În diferite locuri - se lucreaza în încaperi sterile, în laboratoare, în departamente de productie, în centre de calcul si în birouri. Se lucreaza cu compusi toxici, cu compusi patogeni etc. În asemenea cazuri se foloseste echipament de protectie special.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamente de laborator si industriale pentru industria chimica, biochimica, microbiologica; chimicale, metode de laborator, reglementari de laborator si industriale, organisme de plante si animale, microorganisme si produse ale activitatii lor de viata; computere, programe de calculator, publicatii stiintifice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, cu diploma de licenta în biotehnologie sau alte stiinte. Sa aveti abilitatea de a va concentra, sa fiti un bun observator, sa dati dovada de gândire analitica, de precizie, auto-disciplina, sa va puteti planifica munca, sa puteti lucra în echipa, sa aveti abilitatea de a reactiona rapid, sa luati decizii responsabile - toate acestea sunt extrem de importante.


Pentru angajarea pe locul de munca biotehnolog consultati platforma de recutare www.vijobs.ro.