Oameni de succes

Prof. Dr. Leon Danaila vinde apartamentul pentru a publica o carte.

 

Profesorul Leon Danaila a decis sa-si vanda apartamentul pentru a face rost de bani pentru a publica o carte. "Am găsit pe cineva să-i vând apartamentul în care stau, cu condiţia să stau în el până când mor şi-mi dă o sumă de bani şi aşa o să pot publica o altă carte pe care o am aproape”, a mai explicat el.


Dr. Omalu: medicul care a luptat pentru adevar

Dacă ați văzut filmul “Trauma” (Concussion) poate v-ați întrebat cât de reală este povestea prezentată în film şi cine este cu adevărat Bennet Omalu. Ei bine tot ce este în film respectă în totalitate fapte real întamplate. În ceea ce priveşte dr. Omalu acesta este un adevărat geniu şi erou. Deține 8 diplome de studii: este medic legist, patolog, are un master în sănătate publică şi un MBA. 


SECRETELE ANTI-IMBATRANIRII DEZVALUITE DE MEDICUL CARE INCA LUCREAZA LA 103 ANI

Medicul japonez Shigeaki Hinohara este cel mai longeviv medic practicant din lume, avand 103 ani si desi i s-a sugerat de mai multe ori sa iasa la pensie a refuzat de fiecare data. De altfel, este foarte ocupat cu prelegeri, cursuri, conferinte, munca la spital, blogul personal.

Din anul 1941 el isi trateaza pacientii la Spitalul International St. Luke din Tokyo si tine cursuri la Colegiul St. Luke.
De la varsta de 75 de ani si pana in prezent, dr. Hinohara a publicat in jur de 150 de carti, intre care cea intitulata „A trai mult, a trai bine” (Living Long, Living Good) s-a vandut in peste 1,2 milioane de exemplare. Ca fondator al miscarii „Noii varstnici”, medicul ii sfatuieste pe oameni cum sa traiasca o viata lunga si fericita, dovada ca acest lucru este posibil fiind el insusi. Iata care este reteta longevitatii si a sanatatii, dezvaluita de acest medic remarcabil intr-un interviu acordat revistei Japan Times:


Raed Arafat. Fără el mulți n-ar mai fi.

Raed Arafat (n. 24 mai 1964) este un medic român de origine palestiniană, născut în Siria, specializat în anestezie-terapie intensivă. A crescut în Nablus, Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani a emigrat în România în 1981 pentru a studia medicina. În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.


Povestea singurilor doi medici neurochirugi de la Spitalul Marie Curie care au grijă "de copiii din cutii"

Sunt medici tineri, calzi, care au ales să salveze vieţile copiilor din România, în detrimentul altor oferte avantajoase financiare venite din străinătate. O specializare grea, pe care puţini doctori aleg să o practice. Tocmai de aceea există doar două secţii de neurochirurgie pediatrică în toată România, cealaltă fiind la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

La spitalul Marie Curie există doar doi doctori care se ocupă de problemele neurochirugicale ale copiilor. Unul dintre ei e medicul Sorin Târnoveanu (34 de ani). El pătrunde zilnic în creierul sau în măduva îngeraşilor şi ştie să “repare” ceea ce natura sau accidente nefericite i-au mutilat pe micuţi. Vine cu o experienţă vastă, întâi de la Cluj şi apoi de la Strasbourg, unde a lucrat într- un centru de neurochirurgie.


Teofil Lung. Medicul la care ajung cei care nu mai au nici-o șansă.



Născut în 1946 la Hodiș în județul Cluj, medic primar (chirurgie oro-maxilo-faciala), profesor doctor al U.M.F. Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, sef al Clinicii de chirurgie oro-maxilo-facială, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Teofil Lung este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi ai capului și gâtului din lume. Este autor a opt cărți de specialitate și aproape o sută de lucrări științifice publicate în reviste românesti sau străine. Participant la câteva zeci de congrese naționale și europene dar și din America, Japonia sau China, la care a susținut peste nouăzeci de comunicări, profesorul Teofil Lung îsi înscrie în palmares mai bine de șase mii de operații in zona capului și gâtului, cu preponderență în patologia oncologică, unele dintre acestea fiind premiere naționale sau chiar europene, cu ecou în presa scrisă și televiziune. Este membru al multor asociații profesionale naționale si internaționale.


Ion Donica. Medicul care lungeşte picioarele.

 Medicul Ion Donica este născut la 21 ianuarie 1951, la Dahnovici, în Republica Moldova. A studiat Facultatea de Medicină din Chişinău, specializarea Ortopedie, apoi a urmat cursuri de masterat la Institutul Ştiinţific Ilizarov din Kurgan, Siberia. Specialistul a intervenit pentru alungirea şi reconstrucţia picioarelor deformate în peste 1.300 de cazuri, în decursul celor 25 de ani de activitate.


Povestea lui Akrit Jaswal, copilul minune care a făcut prima sa operație la 7 ani

Akrit Pran Jaswal (n. 23 aprilie 1993) este un celebru cercetator indian care a făcut prima sa operație chirurgicală la vârsta de 7 ani. Se estimează ca are un IQ de 146 si datorită inteligenței sale excepționale a fost invitat la 12 ani la diferite universități de prestigiu din lume, vârsta la care susținea că era pe cale să descopere un leac pentru cancer. 


Leon Dănăilă. Neurochirurg, inovator, sculptor de creiere, erou național.

Leon Dănăilă (n. 1 iulie 1933, Darabani, Botoșani) este medic specialist neurochirurg la Spitalul "Gh. Marinescu" din București. El a fost ales ca membru corespondent al Academiei Române (la 24 octombrie 1997) și apoi membru titular al acesteia (din 20 decembrie 2004). 


Ana Aslan, medicul român ce a descoperit secretul tinereții

Ana Aslan (n. 1 ianuarie 1897, la Brăila - d. 20 mai 1988, la București) a fost medic român specialist în gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie (1958 - 1988).

A evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă, aplicând-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital. Numeroase personalități internaționale au urmat tratament cu Gerovital: Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Imelda Marcos, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali. Ana Aslan a inventat (în colaborare cu farmacista Elena Polovrăgeanu) produsul geriatric Aslavital, brevetat și introdus în producție industrială în 1980.


Prof. Dr. Gheorghe Burnei. Medicul care a refuzat un salariu de 75000 £ pe luna in Anglia pentru a ajuta copiii din Romania ce au nevoie de el.

Profesorul Gheorghe Burnei este un medic ortoped si seful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic de Urgente  pentru Copii “Marie Curie”. Are la activ peste 15000 de interventii chirurgicale prin care a indreptat, reparat si readus in functiune manutele, picioarele si coloanele a mii de copii. I-a fost facuta o oferta de 75000 £/luna in Anglia dar a decis sa ramana in Romania la cererea pacientilor si din respect pentru ceea ce a realizat la “Marie Curie”, o clinica de ortopedie de ultim esalon in Europa.


Alexandru Pesamosca. Chirurgul care a salvat viata a peste 50.000 de copii

Alexandru Pesamosca (n. 14 martie 1930, Constanța – d. 1 septembrie 2011, București) a fost un chirurg pediatru din România. Timp de jumătate de secol, el a făcut circa 45 000 de operații, salvând de la infirmitate pe viață sau de la moarte mii de copii, inclusiv pe cei considerați  fără speranță și inoperabili de către ceilalți medici.


Dr. Ben Carson. De la copil corijent la neurochirurg de top.

Dr. Benjamin Solomon Carson (n. 18 sep. 1951) este un neurochirurg si scriitor American. Este cunoscut  in principal pentru faptul ca a fost primul chirurg care a separat cu succes gemeni cu capetele unite. In 2008 i-a fost acordata Medalia Prezidentiala a Libertatii de catre presedintele George W. Bush.   La 33 a devenit cel mai tanar director al sectiei de neurochirurgie pediatrica a spitalului. In 1987 a reusit, cu un colectiv de 70 de specialisti si 22 de ore de operatie, sa desparta gemenii Binder, uniti la partea posterioara a craniului (gemeni craniopagus)