Oameni de succes

Gustave Eiffel: inginerul care și-a lăsat amprenta pe întreaga planetă
Alexandre Gustave Eiffel a fost inginer și arhitect. A fost absolvent al prestigioasei École Centrale des Arts et Manufactures din Franța. A realizat numeroase poduri pentru rețeaua de căi ferate din Franța, printre care faimosul viaductul Garabit. Este faimos pentru Turnul Eiffel, construit în 1889 pentru Expoziția Universală din Paris, și contribuția sa la proiectarea Statuii Libertății. După retragerea sa din inginerie s-a concentrat pe cercetări în meteorologie si aerodinamică, aducând contribuții importante în ambele domenii.

Panaite Mazilu. Inginerul care a “construit” România.
Panaite C. Mazilu (n. 21 martie 1915, Broșteni, Vrancea - d. 21 mai 2015) a fost un inginer român, membru de onoare al Academiei Române și membru fondator al Academiei de Științe Tehnice din România. A fost profesor de rezistența materialelor la Universitatea Tehnică de Construcții București (Institutul de Construcții București), contribuind prin activitatea sa la formarea a numeroase serii de ingineri constructori. După pensionare a fost profesor emerit al aceleiași instituții de învățământ superior.
Panaite C. Mazilu, prin activitatea sa ca profesor de rezistența materialelor la Universitatea Tehnică de Construcții București, a contribuit la formarea a numeroase generații de ingineri constructori. Inginerul Panaite Mazilu era supranumit „profesorul de rezistenţă al României”.
De numele său se leagă proiectarea unora dintre cele mai importante clădiri din România, precum Casa Scînteii (actuala Casă a Presei Libere din București) și aeroportul Băneasa. De asemenea, a contribuit la construcția sau consolidarea unor obiective precum Castelul Peleș, Cazinoul din Sinaia, Palatul de Justiție din București, Palatul Parlamentului și podurile rutiere peste Dunăre de la Giurgeni-Vadu Oi și Fetești-Cernavodă.

Cel mai bine plătit român din lume. Povestea lui George Iacobescu.
George Iacobescu, 70 ani, este directorul executiv al Grupului Canary Wharf, dezvoltatorul ce se ocupă de administrarea și dezvoltarea centrului financiar Canary Wharf, al doilea ca mărime în Europa. La ora actuală George Iacobescu este românul cel mai bine plătit din lume. În 2006 el avea un salariu anual de 4.9 milioane de euro, adică 400.000 de euro lunar.

George Constantinescu, considerat de straini unul dintre cei 17 titani ai lumii care au revoluționat știința
George (Gogu) Constantinescu (n. 4 octombrie 1881, Craiova, d. 11 decembrie 1965, Coniston, Cumbria, Marea Britanie) a fost un inovator, inventator, savant, om de știință și inginer român.

Anghel Saligny. Inginerul care a făcut România celebră.
Anghel Saligny este considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea şi construcţia podurilor şi silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat, unul dintre întemeietorii ingineriei româneşti.

Henri Coandă. Românul care a schimbat industria aeronautica.
Henri Marie Coandă (n. 7 iunie 1886 - d. 25 noiembrie 1972) a fost un academician și inginer român, pionier al aviației, fizician, inventator, inventator al motorului cu reacție și descoperitor al efectului care îi poartă numele. A fost fiul generalului Constantin Coandă, prim-ministru al României în 1918.
Încă din copilărie viitorul inginer și fizician era fascinat de miracolul vântului, de care își va și aminti mai târziu.