Oameni de succes

Ion Ţiriac. Cel mai bogat sportiv din lume.

Ion Ţiriac este cel mai bogat sportiv din lume, potrivit publicaţiei americane Celebrity Networth. Averea lui o întrece și pe cea a lui Michael Jordan, a cărui avere e estimată la cca. 1 miliard de dolari. 

Viața

Ion Țiriac (n. 9 mai 1939, Brașov) este un jucator profesionist de tenis roman și un influent om de afaceri în România și Germania. Țiriac, care și-a pierdut tatăl la vârsta de zece ani, a locuit pe aceeași stradă și a lucrat în aceeași fabrică cu Günther Bosch, jucator profesionist de tenis.

Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale.


Nadia Comăneci. Prima gimnastă care a luat 10 absolut.

Nadia Elena Comăneci (n. 12 noiembrie 1961, Onești, județul Bacău) este o gimnastă română, prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.