Oameni de succes

Keanu Reeves. Celebrul actor care a dăruit mare parte din averea sa oamenilor săraci.

Pentru a putea intelege de ce este un om deosebit, sa incepem cu un sumar al vietii lui: tatal lui si-a abandonat familia cand Keanu avea 3 ani, si nu s-au regasit. Mama lui era o dansatoare cum vedeti prin filme, prin baruri nu tocmai sofisticate. A avut 5-6 tati vitregi, si mereu a trebuit sa se mute datorita acestui fapt. A fost in mai multe licee. Este dislexic. A avut un interes deosebit in hockey, dar visul lui de a ajunge la olimpiade a fost zdrobit de o accidentare. S-a lasat de liceu pentru a deveni actor. Fiica lui a murit la nastere. Prietena lui a murit intr-un accident de masina. Cel mai bun prieten al lui a murit din cauza drogurilor. Nu a fost casatorit niciodata, si evita relatiile. Refuza roluri mari daca i se pare ca personajul este prea violent. A renuntat la 90% din salariu pentru filmul The Replacements pentru a putea juca alaturi de Gene Hackman. In trecut, a renuntat la 2 milioane de dolari pentru a putea juca alaturi de Al Pacino in The Devil’s Advocate. Isi doneaza majoritatea castigurilor financiare caritatii, si oamenilor din spatele scenei. Cea mai apropiata persoana in prezent este sora lui, care are leucemie. Banii ramasi sunt dedicati facturilor medicale pentru tratamentul sorei lui. A spus despre el: “Imi pare rau ca existenta mea nu este prea nobila sau sublima”.


Actorul premiat cu Oscar care a început ca delicvent într-un cartier de imigranți

Robert DeNiro (născut 17 august 1943) este un actor, regizor și producător american, dublu câștigător al premiului Oscar. Este considerat ca unul dintre cei mai mari și mai influenți actori din toate timpurile având la activ roluri în peste 90 de filme.

De Niro este recunoscut pentru portretizări de personaje angrenate în conflicte puternice, personaje complexe, inadaptate dar și pentru colaborarea sa de durată cu regizorul Martin Scorsese.