Oameni de succes

David H. Koch. Omul care deține una dintre cele mai mari corporații din lume.


David Hamilton Koch (n. 3 mai 1940) este un om de afaceri american, filantrop, activist politic și inginer chimist. El este co-proprietar si vicepreședinte a Koch Industries, un conglomerat care este al doilea ca mărime în Statele Unite ale Americii.  

Se estimează că David Koch ar avea o avere de 41,8 miliarde $, fiind cel mai bogat cetățean din New York City. Koch Industries are o cifră de afaceri de 115 miliarde $ și se ocupă cu producția, comerțul si distribuția de materiale precum petrol, polimeri, țesuțuri, minerale, fertilizatori, hârtie etc. De asemenea acest conglomerat este implicat în industrii precum cea a energiei și a produselor financiare.

Primii ani

David Koch s-a nascut în Wichita, Kansas. Părinții săi au fost Mary și Fred Chase Koch, un inginer chimist. A frecventat Deerfield Academy și în anul 1962 și-a luat licența în inginerie chimică la Massachusetts Institute of Technology, urmând ca în 1963 să-și ia și un master în inginerie chimică.

În 1970 David a fost angajat la Koch Industries, devenind nouă ani mai tarziu președinte la Koch Engineering.

În 1980 Koch a participat la alegerile prezidențiale pentru US Libertarian Party. Koch susține politici ce promovează libertatea individuală și piața liberă.

ACTIVITATE CARITABILA

Începând din anii 2000 David H. Koch Charitable Foundation a donat peste 750 milioane $ pentru cercetarea cancerului, centre medicale, instituții educaționale, artă, instituții culturale și studiilor de politică publică.