Oameni de succes

Sergey Brin și Larry Page. Oamenii care au revoluționat lumea cu o simplă idee: Google.


Google

În timpul doctoratului la Universitatea Stanford Larry și Sergey au decis să lucreze la un nou motor de căutare. Pentru a-l realiza au umplut camera lui Larry cu echipamente și au transformat camera lui Sergey în centru de programare și birou. S-au gândit să faciliteze operația de căutare a informațiilor pe internet prin introducerea unui algoritm care să ordoneze informația in funcție de numarul de link-uri care stăteu în spatele acesteia. Algoritmul s-a numit PageRank și a fost un succes. Astfel Sergey și Larry au întrerupt doctoratul și au decis sa-și continue proiectul într-un garaj închiriat. Dupa ce investitorii din Silicon Valley au investit 1 milion de dolari în acest proiect Google a devenit popular, dar neprofitabil datorită faptului că fondatorii nu au vrut să pună publicitate pe site. Profitul a venit mai târziu când s-a decis să se introducă publicitate într-o formă ce nu deranja utilizatorul, prin Adwords și programele speciale de promovare oferite de Google. Astăzi  Sergey Brin si Larry Page sunt printre cei mai bogați și puternici oameni din lume.

Viața lui Sergey Brin

Sergey Mikhaylovich Brin (rus n. 21 august 1973) este un IT-ist și antreprenor în domeniul internet-ului care, împreuna cu Larry Page, a fondat Google, una dintre cele mai profitabile companii IT. Actualmente este directorul Departamentului de Proiecte Speciale de la Google Inc. Conform Hurun Global Rich List 2015 este al 18-lea om cel mai bogat de pe planetă, cu o avere netă de 30 miliarde $ americani. Brin a imigrat în State împreună cu familia din Uniunea Sovietică la vârsta de 6 ani. A absolvit facultatea de matematică și calculatoare la University of Maryland. După licență s-a dus la Universitatea Stanford, pentru a urma un doctorat în calculatoare. Acolo s-a intâlnit cu Larry Page, cu care s-a împrietenit mai târziu. Împreună au cumpărat calculatoare ieftine și au decis să creeze un nou motor de căutare. Programul a devenit celebru și au suspendat doctoratul pentru a fonda Google într-un garaj închiriat.

Tinerețea

Brin s-a nascut în Moscova, în Uniunea Sovietică. Părinții săi sunt evrei (Michael Brin și Eugenia Brin) și ambii au absolvit Universitatea din Moscova. Brin a frecventat școala primară la Montessory School în Adelphi, Maryland, dar a primit educație suplimentară acasă; tatăl său, care era profesor de matematică la Universitatea din Maryland, l-a încurajat să învețe matematică. Apoi a frecventat Liceul Eleanor Roosvelt în Greenbelt, Maryland. Ulterior a studiat matematică și calculatoare la Universitatea Maryland și a fost admis la doctorat la Universitatea Stanford.

Viața lui Larry Page

Lawrence “Larry” Page (n. 26 martie 1973) este un programator american și antreprenor în domeniul IT care a fondat Google Inc. împreuna cu Sergey Brin. Actualmente este directorul executiv al companiei. Page este iventatorul PageRank, algoritmul de ordonare a informației folosit de Google. Este membrul comisiei X Prize Foundation și in 2004 a primit Premiul Marconi.

Tinerețea

Google s-a nascut într-un mediu în care a putut să intre în contact cu calculatoarele înca de la o vârstă fragedă. Tatăl sau, Carl Vincent Page, doctor în calculatoare, este considerat un pionier în IT și inteligență artificială. Mama sa, Gloria, a fost instructor în programarea calculatoarelor la Michigan State University. Copilul Larry Page cânta la saxofon și îi plăcea să descopere și să inventeze noi lucruri. Înca de când era copil și-a dat seama că vrea să inventeze. Este licențiat în calculatoare la Universitatea din Michigan și a absolvit un program de masterat în calculatoare la Stanford. În timpul studiilor la Michigan a inventat o imprimantă inkjet din Lego. A intrat apoi la doctorat unde s-a cunoscut cu Sergey Brin și au pus pe picioare Google.