Oameni de succes

Ce altă meserie iți mai aduce un salariu de 54.000.000 $ pe an? Află cine este Lloyd Blankfein.


Lloyd Craig Blankfein este un director executiv American.  El este CEO la Goldman Sachs. I-a fost dată această poziție în mai 2006.

Primii ani

Lloyd Blankfein s-a nascut în Bronx, New York City, într-o familie de evrei. Tatăl sau a fost angajat la poștă iar mama a fost recepționist. A făcut studiile primare și secundare în New York și a fost șef de promoție la liceul Thomas Jefferson în 1971. A frecventat Harvard College și a trăit în caminul Winthrop. În 1978 a primit licența în drept la Harvard Law School.

Cariera

Înainte de a lucra la Goldman, Blankfein a lucrat pentru Proskauer Rose, o firmă de avocatură ce se ocupa în principal cu drepturi de autor, și apoi la casa de avocatură Donovan, Leisure, Newton and Irvine. În 1981 a intrat la departamentul de tranzacții, J. Aron & Co., ca  broker de metale prețioase. A lucrat ca director executiv și președinte la Goldman Sachs din 2006. A câstigat 54.4 milioane $ în 2006, fiind cel mai bine plătit director de pe Wall Street. Bonusul sau a reflectat performanța Goldman Sachs, care a raportat câștiguri nete de 9.5 miliarde $ în anul respectiv. Câștigul a inclus un bonus în bani de 27.3 milioane $, și restul a fost plătit în actiuni. În 2007 a câstigat 54 milioane.

În 2009 a fost numit de Financial Times “Persoana Anului 2009”.  În 2010 a fost audiat de Comisia pentru Criza Economică, considerându-se că Goldman Sachs a fost unul dintre principalii agenți de pe piață financiară și un “creator de piață”.