Oameni de succes

Presedintele care doneaza 97% din salariul pe care il primeste si a refuzat sa traiasca in palatul prezidential


Este considerat cel mai sarac presedinte din lume. A refuzat sa traiasca in palatal presidential. A decis sa cumpere un elicopter pentru interventii de urgenta in loc sa cumpere avion prezidential. A stat 14 in inchisoare. Mult s-ar putea spune depre Jose Mujica.

Viata

José Alberto Mujica Cordano, cunoscut și sub numele de El Pepe, este un politician din Uruguay și fost luptător de gherilă, membru al partidului Frente Amplio și fost președinte al Uruguay între martie 2010 și martie 2015. José Mujica a fost ales deputat în 1994 și senator în 1999. A fost Ministru al agriculturii, resurselor animaliere și pescuitului al Uruguayului  între anii 2005 și 2008, apoi din nou senator. José Mujica a fost ales președinte în urma alegerilor prezidențiale din 2009 și a preluat oficiul prezidențial la 1 martie 2010. Este vegetarian, ateu și a fost considerat "cel mai sărac președinte din lume", donându-și aproximativ 90 la sută din salariul său lunar organizațiilor de caritate și micilor întreprinzători.

Fapte interesante

"Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte - în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican".

Jose Mujica trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, îşi motivează el stilul de viaţă, adăugând că din punct de vedere moral nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.

"Multe persoane vor bani în cantităţi mari. Nu ar trebui să intre în politică. E felul meu de a vedea lucrurile. Nu improvizez. Nu fac marketing. Aceasta este filosofia mea", a mai spus preşedintele Uruguayului.

Povestea preşedintelui Mujica este cu atât mai remarcabilă cu cât a petrecut 14 ani în închisoare, o perioadă de timp fiind închis în regim solitar: "Când petreci mult timp de unul singur în regim de celulă, o broască, un şobolan care vine să mănânce pentru că laşi nişte firimituri acolo - aceasta este viaţa. Este viaţa pe care o ai acolo".

Surse

mediafax.ro

wikipedia.org