Cele mai bune meserii

AGENT VANZARI

Cine sunt si cu ce se ocupa? Vânzatorul vinde produse. Vânzatorul este specializat în general în vânzarea unui anumit tip de produse, cum sunt alimente, produse de farmacie, textile si îmbracaminte, articole de bucatarie, materiale de constructie, autovehicule, arta, antichitati etc. Acesta trebuie sa fie familiarizat cu produsele puse în vânzare, trebuie sa fie apt sa informeze corect clientii în detaliu despre produsele puse în vânzare si trebuie sa cunoasca valoarea si preturile respectivelor produse.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa dea informatiile necesare clientului - sa vânda produsele, sa le prezinte clientilor, inclusiv sa le arate produsele, sa le aranjeze, sa faca reclama, sa le afiseze preturile - sa accepte comenzi de la clienti, reclamatii si nemultumiri - sa verifice rafturile pentru a le aproviziona cu marfuri de calitate si variate - sa primeasca, sa verifice, sa stocheze, sa trateze si sa tina inventarul - sa opereze cu registrul de casa, sa numere banii si platile în bonuri de valoare - sa tina si sa prelucreze documentele de vânzare, adica certificatele de garantie, chitantele si alte documente relevante.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în magazine care ofera servicii contra bani, precum si în autoserviri, departamente de vânzari, chioscuri, unde se lucreaza adesea în schimburi. Anumite locuri de munca si în special anumite tipuri de produse implica praf, murdarie si mirosuri puternice neplacute sau lucrul cu substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Acestea includ masini de marcat, cântare si alte instrumente de cântarit, cutite si echipamente de taiat, hârtie de împachetat, carucioare de marfa, propriile mâini si comunicarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa stiti sa lucrati cu cifrele, abilitate de a negocia cu oamenii, o tinuta si un comportament manierat, si, uneori, dexteritate manuala si rabdare.


Pentru angajarea pe locul de munca agent vanzari consultati platforma de recutare www.vijobs.ro.