Cele mai bune meserii

ANALIST FINANCIAR

Cine sunt si cu ce se ocupa? Analistul financiar supravegheaza si evalueaza piata financiara valutara, actiunile si partile sociale, bonurile de trezorerie etc. si recomanda cumpararea sau vinderea acestora. Unii analisti financiari lucreaza ca agenti de bursa, altii lucreaza în companii de investitii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa monitorizeze si sa evalueze evolutia si realizarile conducerii în parteneriatul de afaceri si în alte întreprinderi importante, sa examineze rapoartele lor anuale si declaratiile de venituri si cheltuieli, sa evalueze riscurile, sa estimeze profiturile si pierderile diferitelor investitii sau ale altor tranzactii comerciale. Sa monitorizeze si sa evalueze politica financiara din propria organizatie, sa detecteze cauzele fluctuatiilor în rezultatele economice ale organizatiei si sa faca recomandari financiare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, adesea în banci si companii comerciale.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si alte echipamente de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate în domeniul economic, sa abordati munca metodic, sa aveti abilitatea de a judeca corect problemele financiare si economice.

Studii: Studii economice , Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, CFA (Chief Financial Analyst) care este o acreditare internationala si care se cere pentru posturile foarte importante

Universitati: Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Universitatea Ovidius din Constanta


Pentru angajarea pe locul de munca analist financiar consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.