Cele mai bune meserii

ANCHETATOR PENAL

Cine sunt si cu ce se ocupa? Anchetatorul penal este specialist în investigatiile legale penale.

 Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca cercetari la locul crimei (pentru colectarea de probe), sa investigheze circumstantele unei morti violente care nu se datoreaza unor cauze naturale, sa reconstituie crima, sa ia decizii cu privire la vinovatia unei persoane sau implicarea ei partiala într-o crima, sa colaboreze cu medicii legisti în stabilirea cauzelor mortii, sa scrie rapoarte si sa interpreteze probele gasite.

 Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si la locul crimelor.

 Ce instrumente / echipamente folosesc? Microscop, pudra reflectorizanta, perii, automobil, computer, masina de multiplicat.

 De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de studii superioare (de exemplu, diploma de licenta în drept), sa aveti capacitatea sa raspundeti la apelurile de urgenta, sa aveti rabdare, intuitie, întelegere, capacitatea de a lucra în echipa cu alti experti. În unele tari aceasta ocupatie poate fi exercitata de ofiterii de politie sau detectivii care fac parte din fortele de politie si sunt desemnati sa lucreze în echipa pentru diferite tipuri de investigatii. În acest caz aveti nevoie de studii mai generale în domeniul activitatii politiei pentru a fi promovat în aceasta functie.

Studii: politie sau Facultatea de Drept si eventual un master in Drept Penal

Universitati: Universitatea Bucuresti, Academia de Politie din Bucuresti, Universitatea Dunarea din Galati, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Ovidius din Constanta, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj


Pentru angajarea pe locul de munca anchetator penal consultati platforma de recutare www.vijobs.ro.