Cele mai bune meserii

BIOLOG

 Cine sunt si cu ce se ocupa? Biologul se ocupa cu cercetarea structurii, organizarii, functionarii si dezvoltarii de organisme vii, de relatiile dintre ele si de interactiunea acestora cu mediul înconjurator.

 Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca observatii ale mediului si conditiilor de laborator, sa ia mostre pentru analize stiintifice, sa faca teste si experimente, sa proceseze si sa analizeze date, sa elaboreze publicatii stiintifice si uzuale, sa participe la echipe cu profesionisti din alte domenii (cum sunt doctorii, farmacistii, chimistii, ecologii).

 Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? De obicei în interior, în laboratoare, sali de studiu, centre de calcul, biblioteci, arhive. În anumite cazuri munca se desfasoara în aer liber - gradini botanice, gradini zoologice, pe râuri, pe lacuri etc. Unele investigatii si experimente pot implica factori de risc pentru sanatate. În aceste cazuri, echipamentul de protectie este imperativ.

 Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamente de laborator, instrumente de masurat, substante chimice si biologice, documente de lucru, computere, publicatii stiintifice.

 De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, cu diploma de licenta în domeniul biologiei. Sa aveti abilitatea de a va concentra, de a gândi analitic, sa lucrati cu precizie, sa aveti auto-disciplina, sa va planificati lucrarile si sa va organizati propria activitate si sa puteti lucra în echipa; aveti nevoie de reactii rapide si sa fiti capabil sa luati decizii responsabile.


Pentru angajarea pe locul de munca biolog consultati platforma de recutare www.vijobs.ro.