Cele mai bune meserii

AGENT DE ACTIUNI/BROKER
 

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui agent de actiuni (broker) este de a lucra cu titluri de valoare (actiuni, obligatiuni etc.). Un agent de actiuni poate fi angajat la o banca sau societate de investitii implicata în afaceri cu titluri de valoare, sau poate lucra direct într-o firma de brokeraj angajata în afaceri cu titluri de valoare în numele anumitor persoane sau societati. Poate lucra si independent în acest domeniu.

 Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ - monitorizarea si analizarea dezvoltarii pietei - analizarea societatilor alese care trebuie monitorizate - acceptarea si evaluarea informatiilor precise despre evolutiile actuale pe pietele de capital (adica pe pietele titlurilor de valoare) - asigurarea contactelor directe cu respectivele piete de capital, cu partenerii si societatile de afaceri - informarea clientilor despre situatia de pe pietele de capital si posibilele ei fluctuatii, recomandarea eventualelor tranzactii comerciale - negocierea si încheierea tranzactiilor cu titluri de valoare pentru persoane si societati de pe piata interna si externa de capital - colectarea informatiilor necesare pentru tranzactii - consemnarea în dosare si baze de date speciale a informatiilor despre clientii pentru care se fac tranzactii - înregistrarea titlurilor de valoare si tranzactiilor respective, de asemenea redactarea rapoartelor - propunerea, elaborarea si evaluarea strategiei si planului pentru titlurile de valoare ale unei anumite banci sau societati de investitii.

 Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Locul de desfasurare a activitatii include birouri, sali de sedinte si spatii de întrunire, într-un mediu destul de confortabil.

 Ce instrumente / echipamente folosesc? Activitatea se desfasoara folosind tehnologie computerizata si echipament uzual de birou.

 De ce aveti nevoie pentru a reusi? Studii universitare, sau absolvirea unui liceu si cursuri de calificare în meseria de broker urmate de examen, precum si abilitatea de a face evaluari rapide si corecte, de a corela si interpreta faptele, intuitie, simt al afacerii, abilitatea de a negocia cu oamenii si de a învata continuu din experienta


Pentru angajarea pe locul de munca broker consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.