Cele mai bune meserii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Compozitorul este persoana care compune muzica, cu alte cuvinte scrie note muzicale care apoi sunt cântate de muzicieni. Compozitorul poate lucra si într-o casa de înregistrari. În majoritatea cazurilor, acesta coopereaza direct cu cântaretii si cu alti muzicieni.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa compuna muzica conform cu ideile pe care le are sau cu comanda facuta de alte persoane sau organizatii care doresc compozitii muzicale; sa coopereze cu compozitorii de cântece si cu libretistii daca muzica implica interpretare vocala; sa scrie note muzicale; sa transpuna muzica compusa pe instrumente muzicale; eventual sa repete cu orchestra, corul sau grupul de cântareti etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Compozitorul poate lucra atunci când doreste si unde doreste (acasa, în studio, afara etc.), când compune muzica. Atunci când muzica este interpretata, lucrul poate sa se desfasoara în studio sau în sala de concert etc.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Hârtie, creion, metronom, instrumente muzicale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Pe lânga talent, un compozitor trebuie sa fi terminat o scoala de muzica cel putin sau conservatorul, cu specializare în teoria si istoria muzicii. Compozitorul trebuie sa stie sa cânte la un instrument muzical.

 
Pentru angajarea pe locul de munca compozitor consultati platforma de recutare www.vijobs.ro.