Cele mai bune meserii

CONTROLOR TRAFIC AERIAN

Cine sunt si cu ce se ocupa? Controlorul de trafic aerian supravegheaza si organizeaza deplasarea avioanelor în aer, la aterizare si la sol, prin folosirea aparatului radar si a comunicatiilor radio. Acestia lucreaza la aeroport, la centre de control al traficului aerian în cooperare cu membrii echipajului pentru a asigura fluxul rapid al traficului aerian. Unii sunt specializati în controlul general al traficului aerian dincolo de limitele aeroportului, altii sunt specializati în depistarea de avioane care încalca spatiului aerian national.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa comunice cu pilotii (prin radio, nu fata în fata), sa rezolve diferite situatii de trafic aerian, sa dea informatii pilotului de pe avion, precum si sefului de schimb al traficului aerian, sa dea ordine, sa acorde permisii pentru decolare, aterizare, zbor la anumite altitudini etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În aeroport la turnul de control al traficului aerian, unde se lucreaza în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia informatizata, receptoare si transmitatoare radio si radar si panou de control cu ecrane de urmarire.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, sa aveti calitati organizatorice, putere de concentrare, judecata si reactie rapida, abilitatea de a învata o limba straina.


Pentru angajarea pe locul de munca controlor de trafic aerian consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare de la companii.