Cele mai bune meserii

DIPLOMAT

Cine sunt si cu ce se ocupa? Diplomatul de cariera este o persoana care îsi reprezinta tara de origine într-o alta tara în calitate de ambasador sau persoana a corpului diplomatic (secretar, consul, atasat etc.). Acesta poate sa reprezinte tara sa si într-o organizatie internationala.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: o mare varietate de activitati (politice, de comert, care implica eliberarea de vize si pasapoarte administrative etc.). În cadrul acestei specializari, acestia se ocupa de chestiuni legate de cooperare, conflicte sau probleme dintre tara sa de origine si tara unde sunt numiti în misiune diplomatica. Daca acestia lucreaza în cadrul unei organizatii internationale, obligatia lor este de a rezolva problemele legate, de exemplu, de aderarea tarii la organizatia internationala din punct de vedere al domeniului pe care acestia îl reprezinta, precum si probleme cu privire la politica comuna din acea sfera de activitate etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri sau spatii similare, în sali de conferinte si de întrunire, la receptii si în alte astfel de locuri unde se întrunesc oficialitatile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Telefoane, procesoare de texte, computere, reportofoane, si alte ustensile de birou si de conferinta, inclusiv sisteme de translatie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii superioare, sa aveti abilitatea de a învata limbi straine, abilitatea de a va exprima fluent, sa puteti negocia cu oamenii, sa aveti o tinuta si o maniera eleganta si sa aveti reactii rapide.

 


Pentru angajarea pe locul de munca diplomat consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.