Cele mai bune meserii

EVALUATOR

Cine sunt si cu ce se ocupa? Evaluatorul îsi focalizeaza munca pe anumite domenii, cum ar fi cel al evaluarii cladirilor, bunurilor imobiliare, masinilor, diferite sortimente de materii prime, bijuterii, antichitati, picturi si alte piese de arta etc. În majoritatea cazurilor, evaluatorul este implicat în vânzarea bunurilor evaluate, adica participa la licitatii, percepe comision pentru munca prestata sau este angajat la o companie de asigurari sau de o autoritate care percepe impozite si taxe etc.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa determine pretul pentru evaluarile facute în scopul vânzarii sau al mostenirii etc. Evaluatorul face expertize de evaluare cu privire la starea vechimea si alte caracteristici ale bunurilor evaluate în conformitate cu legile, notificarile, regulamentele si evolutii de pret în vigoare. Acesta trebuie sa monitorizeze în permanenta toate legile în vigoare, sa le cunoasca foarte bine pentru a putea evalua exact pretul bunurilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în birouri sau la locul de evaluare a bunurilor, sau direct în magazine (în functie de specializarea evaluatorului).

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile si instrumente uzuale de birou, echipament de comunicatie, liste si cataloage de preturi, documente legale si carti.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate în domeniu, sa aveti aptitudini pentru calcule matematice si sa abordati munca sistematic.

 


Pentru angajarea pe locul de munca evaluator consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.