Cele mai bune meserii

FARMACIST

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de farmacist este de a dezvolta, produce, controla si onora în mod profesionist comenzile de medicamente si retete din domeniul farmaceutic.

 Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa presteze munca în domeniul productiei de noi medicamente si preparate farmaceutice - sa controleze calitatea si eficienta medicamentelor - sa prepare medicamente care nu sunt livrate catre farmacii ca produse finite - sa elibereze pacientilor medicamentele prescrise de medic sau sa vânda medicamentele care pot fi cumparate fara reteta ("la liber"). Trebuie sa explice pacientilor cum se administreaza medicamentele si orice efecte secundare sau contraindicatii au acestea; sa controleze munca asistentului farmacist, în special cea de preparare a retetelor. Munca implica de asemenea verificarea si completarea stocurilor de medicamente; acordarea de sfaturi cu privire la medicamente; administrarea, negocierea si activitati de consultanta, daca lucreaza într-o societate cu profil farmaceutic.

 Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în laboratoare farmaceutice si în companii de medicamente (pentru productia de medicamente), sau în farmacii (pentru prepararea si distribuirea medicamentelor), posibil în birouri (în cazul administrarii, afacerilor si activitatilor de consultanta din domeniu). De regula, nu exista probleme cu mediul de munca, desi se lucreaza cu substante chimice, iar în farmacii se lucreaza uneori în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite instrumente si echipamente sunt centrifuge, mixere, sterilizatoare, instalatii de racire, cântare, microscoape si alte instrumente de masurat, diferite instrumente manuale, computerul si echipament de birotica.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Pregatire universitara în domeniul farmaciei sau farmacologiei; pe lânga aceasta, aveti nevoie de precizie, sa fiti o persoana de încredere, sa judecati rapid, sa aveti capacitate de negociere cu oamenii, o memorie buna, vedere si auz bune.

 


Pentru angajarea pe locul de munca farmacist consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.