Cele mai bune meserii

FIZIOTERAPEUT

Cine sunt si cu ce se ocupa? Fizioterapeut ajuta la reabilitarea oamenilor care au suferit accidente, interventii chirurgicale sau au probleme cu musculatura si cu articulatiile. Recuperarea pacientilor presupune doua componente cheie - antrenamentul fizic si terapia fizica.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ:

Sa trateze pacientii prin metode de antrenament fizic si de tonifiere musculara - sa îndrume exercitiile de recuperare fizica si de respiratie; sa asiste pacientii când practica sezutul pe scaun, statul în picioare, mersul si alte miscari; sa prescrie si sa conduca exercitiile pentru coloana si cutie toracica, brate si picioare, diferite articulatii, muschi, tendoane si vase de sânge; sa prescrie exercitii dupa diverse interventii chirurgicale; exercitii cu bolnavii care au suferit arsuri, cu cei bolnavi congenital de inima, cu femeile gravide etc.

În terapia fizica - fizioterapeutul foloseste o gama larga de terapii, inclusiv hidroterapia (exercitiu care se practica în apa pentru pacientii cu probleme de mobilitate), terapia cu ultrasunete (unde sonore folosite atât pentru scanare, cât si pentru tratarea tesuturilor moi), terapia cu caldura si diferite tipuri de manevre si metode de masaj etc.

Fizioterapeutul poate pregati planuri de terapie fizica pentru pacienti individuali, pe baza examinarii initiale si în conformitate cu indicatiile medicului; fizioterapeutul monitorizeaza si înregistreaza starea pacientului si da informatii doctorului cu privire la progresul terapiei.

 


Pentru angajarea pe locul de munca fizioterapeut consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.