Cele mai bune meserii

GEOFIZICIAN

Cine sunt si cu ce se ocupa? Geofizicianul examineaza structura si compozitia scoartei terestre si procesele care au loc atât în interiorul, cât si la suprafata ei.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca diferite masuratori geofizice. La observatorul geofizic, sa regleze si sa verifice aparatura de masura si sistemele automate. Sa observe si sa faca calcule matematice pentru undele seismice, sa determine gradul de pericol în zonele cu risc seismic (lucru foarte important în cazul proiectarii de constructii înalte, poduri, uzine nucleare). Sa aplice metode speciale pentru determinarea locului în care exista fisuri ale scoartei terestre în scopul descoperirii de zacaminte de gaze, petrol, ape subterane sau alte minerale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În general în interiorul observatorului, în birou, pentru evaluarea datelor obtinute si frecvent pe teren.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente speciale de masura (seismografe, diferite tipuri de magnetometre, gravitometre si alte aparate). Valorile obtinute sunt analizate de computere. La interpretarea rezultatelor se fac calcule matematice si numerice speciale si se folosesc metode de calcul speciale. Munca de geofizician are un caracter international si de aceea limba în care se comunica este engleza.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii în fizica la un institut de stiinte naturale, sau sa fi terminat universitatea de matematica-fizica cu specializare în geofizica. Sa va specializati în continuare la o universitate tehnica, adica de mine sau geo-tehnica.

 


Pentru angajarea pe locul de munca geofizician consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.