Cele mai bune meserii

GEOLOG

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca geologului consta în a examina compozitia, structura si evolutia scoartei terestre. Geologii lucreaza, de asemenea, în explorarea zacamintelor de petrol si gaze, în industria miniera, cariere si constructii civile, precum si în studierea apelor de subsol si de suprafata.

 Care sunt activitatile postului? Activitatile includ: efectuarea de cercetari geologice si cartografieri, cum sunt, de exemplu, cele în scopul identificarii elementelor care formeaza scoarta terestra într-un anumit loc de interes, în termeni de prezentare a unui anumit minereu, gaze naturale, petrol, metale pretioase etc. - sa descrie conditiile geologice ale zonei sau formatiunile geologice si bazinele, cum sunt, de exemplu, compozitia rocilor si rezervele de materii prime - sa acorde sfaturi în momentul în care se iau hotarâri despre locul si adâncimea de foraj în sol - sa puna în aplicare descoperirile facute, sa dreneze sau sa controleze apele subterane, minele si alte facilitati - sa coopereze cu alti specialisti, cum ar fi seismologi, specialisti în masuratori cu raze X etc. - sa formuleze concluzii din rapoarte, cu privire la rezultatele cercetarilor geologice finalizate sau în aflate stadiu de evaluare - sa efectueze înregistrari si alte documentatii geologice.

 Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se face partial în laboratoare si birouri, dar în cea mai mare parte se desfasoara în aer liber, în conditii de vreme schimbatoare. Se poate lucra si cu obiecte greu accesibile.

 Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite instrumente si echipamente sunt cele de laborator, tehnologii de forare, aparate de masurare si diagnosticare, instrumente de prelevat mostre de roci, computere, harti si echipamente de birotica.

 De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate sau scoala post-liceala în domeniu, cu specializare în geologie; aveti nevoie, de asemenea, de imaginatie spatiala, de abilitatea de a lucra sistematic, precis si de a va organiza munca.

 


Pentru angajarea pe locul de munca geolog  consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.