Cele mai bune meserii

JURIST

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca asistentului de avocat consta în asistarea avocatilor si în îndeplinirea unor sarcini administrative si juridice mai simple din cadrul unei firme de avocatura. Un functionar care se ocupa cu legile / un asistent al unui avocat este de obicei un avocat stagiar care urmeaza a câstiga experienta pentru munca lui viitoare în domeniul avocaturii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa raspunda la telefoanele din firma de avocatura, sa primeasca si sa distribuie scrisorile sau sa faca alte munci administrative - sa fixeze întâlniri pentru audieri la tribunal, sa primeasca clientii - sa încheie procese verbale la audierile de la tribunal si la alte întruniri, sa verifice dosarele si protocoalele - sa întocmeasca documentele legale uzuale (de exemplu contracte simple, cereri etc.) - sa pregateasca documentatia specifica pentru audierile de la tribunal - sa cerceteze circumstantele diferitelor cazuri, sa sorteze si sa analizeze informatiile primite, sa faca rapoarte pentru avocatii care se ocupa de cazurile respective - sa reprezinte avocatii în anumite întruniri ordinare si audieri, inclusiv sa reprezinte clientii în fata tribunalelor si a altor autoritati pe perioada audierilor uzuale - sa ofere consultanta legala uzuala - sa asiste avocatii în planificarea bugetelor si a altor probleme financiare din cadrul firmei de avocatura, sa calculeze si sa negocieze onorariile cu clientii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în birouri sau în spatii similare precum si în tribunale, unde mediul de lucru este relativ confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Primordial se foloseste exprimarea verbala, tehnologia computerizata, telefonul, faxul.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? O diploma de licenta în drept, abilitate de a va concentra, de a face judecati rapide, abilitate de improvizare, simt al situatiei existente, talent de a lucra cu oamenii, abilitate de a va exprima corect si la obiect, o tinuta si maniere cultivate, si bineînteles, sa cunoasteti bine legile aplicabile si alte norme legale.

Studii: Facultatea de Drept

Universitati: Universitatea Bucuresti, Academia de Politie din Bucuresti, Universitatea Dunarea din Galati, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Ovidius din Constanta, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.


Pentru angajarea pe locul de munca jurist consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare.