Cele mai bune meserii


ADMINISTRATOR/MANAGER
 

Cine sunt si cu ce se ocupa? Administratorul / managerul organizeaza sau planifica activitatile în cadrul unei anumite firme, agentii, companii sau organizatii guvernamentale, asigurând disponibilitatea angajatilor, a fondurilor banesti si a materialelor necesare pentru desfasurarea lucrului. Este o ocupatie care cuprinde foarte multe domenii de activitate.

 Care sunt îndatoririle postului? Exista doua domenii importante:

 Primul domeniu consta în activitati conduse în "interiorul" firmei (sau al companiei, sau al organizatiei) si se refera în special la administrarea unor anumite sectii organizatorice dintr-o firma, sau la firma, în totalitate. Acest gen de munca de administrare implica în special - sa planifice sarcinile de lucru pentru fiecare individ în parte - sa hotarasca perioada de îndeplinire a sarcinilor - sa dispuna efectivul de personal necesar - sa planifice strategia generala, din punct de vedere material si tehnic pentru unitatea în subordine - sa repartizeze sarcini personalului subordonat - sa monitorizeze executarea sarcinilor - sa ia decizii flexibile cu privire la pasii de urmat în continuare - sa gaseasca solutii pentru problemele frecvente care apar în legatura cu rezolvarea sarcinilor de serviciu si a celor personale si interpersonale - sa verifice îndeplinirea sarcinilor - sa elaboreze politici de stimulare si remunerare a personalului - sa prezideze întâlniri cu persoanele din subordine si sa ia parte la întruniri cu managerul de departament.

 La nivel superior într-o organizatie, termenul de manager poate fi înlocuit cu cel de "executiv" sau cu "sef executiv" sau cu "director executiv". Acestia pot conduce atât o firma în totalitatea ei cât si o anumita unitate, care este organizata pe mai multe sectiuni mai mici sau care are numai angajati individuali. Managerul poate fi însarcinat si cu conducerea unor echipe constituite temporar, pentru gasirea de solutii pentru un anumit proiect.

 Uneori, totusi, un manager poate organiza anumite activitati, fara a avea neaparat un personal în subordine. Acestea sunt activitati conduse în special în "exteriorul" firmei, adica negocieri cu privire la activitatile din firma, stabilirea de contacte de afaceri - organizarea operatiunilor referitoare la aceste activitati, precum si alte negocieri de afaceri.

Studii: Studii economice sau tehnice (inginerie), Facultatea de Administrare a Afacerilor, MBA (Master of Business Administration) pentru pozitii foarte importante si foarte bine platitite

Universitati: Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Universitatea Ovidius din Constanta


Pentru angajarea pe locul de munca manager consultati platforma de recutare www.vijobs.ro. Va faceti un cont de profesionist si primiti oferte de angajare de la companii.