Oameni de succes

Povestea lui Akrit Jaswal, copilul minune care a făcut prima sa operație la 7 ani


Akrit Pran Jaswal (n. 23 aprilie 1993) este un celebru cercetator indian care a făcut prima sa operație chirurgicală la vârsta de 7 ani. Se estimează ca are un IQ de 146 si datorită inteligenței sale excepționale a fost invitat la 12 ani la diferite universități de prestigiu din lume, vârsta la care susținea că era pe cale să descopere un leac pentru cancer. 

Primii ani

Inca de la o vârstă fragedă Akrit a demonstrat o inteligență ieșită din comun. A reușit să vorbească doar la 10 luni și la 2 ani știa deja să scrie și să citească.  La cinci ani începuse deja sa citească Shakespeare. Auzind de inteligența sa extraordinară medicii din oraș i-au dat voie sa asiste la diferite operații chirurgicale.

La vârsta de 7 ani Akrit a făcut prima sa operație chirurgicală pe o fetiță care avea degetele lipite datorită unui accident prin care suferise arsuri la o mână.

Succesul

Deoarece diferite organizații l-au promovat, Akrit a devenit în puțin timp foarte cunoscut, motiv pentru care la vârsta de 12 ani a fost admis la Chandrigarth College devenind cel mai tânăr student din India. Ulterior și-a luat licența în Zoologie, Botanică și Chimie. La vârsta de 17 ani lucra la diploma sa de master în Chimie aplicată si astăzi lucreaza la găsirea unui leac pentru cancer.