Oameni de succes

Ralph Lauren. Omul care a devenit brand.


Ralph Lauren (n. Ralph Lifshitz pe 14 octombrie 1939) este un designer , filantrop și director cunoscut în mod special pentru compania multimiliardară care îi poarta numele, Ralph Lauren Corporation. Este cunoscut și pentru colecția sa de automobile.

În 2010 a fost declarat Chevalier de la Legion d’honneur de către Președintele francez Nicholas Sarkozy. În ianuarie 2015 revista Forbes a estimat averea sa la 8 miliarde $, ceea ce îl face al 155-lea om cel mai bogat din lume. 

Tinerețea și educația

Ralph Lauren s-a nascut în Bronx, New York, într-o familie de imigranți americani. Tatăl sau era pictor și mediul artistic ce s-a dezvoltat în familie l-a ajutat în ceea ce privește gustul pentru frumos. A absolvit liceul DeWitt Clinton în 1957. Eroii săi erau John F. Kennedy și James Stewart și spera să aibă o personalitate de “vedetă”. Printre ambițiile sale ,enumerate în brosura realizată la sfârșit de liceu, era cea de a deveni milionar. Şi-a schimbat numele de familie la 16 ani din Lifshitz în Lauren.

Cariera

Lauren a studiat Business la Baruch College, dar s-a lăsat de facultate după 2 ani. Din 1962 în 1964 a activat în United States Army. A lucrat apoi ca vânzător într-un magazin de confecții. În 1966 a decis să-și deschidă propria afacere prin vânzarea de cravate create de el. Unul dintre puținii care au acceptat să încheie un contract cu Ralph a fost Marvin Traub, directorul Bloomingdale’s, un mare retailer de îmbrăcăminte. Cravatele au fost un success. Ulterior și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte pentru bărbăți și mai apoi pentru femei. Adevaratul succes a venit când costumele sale au fost folosite ăn filmul “The Great Gatsby”. În 1984 a cumpărat și transformat imobilul Rhinelander Mansion din New York în magazin și simbol al brandului Ralph Lauren.

Până în 2007 Ralph Lauren a deschis peste 35 de  boutique-uri în SUA si altele în locuri strategice, precum Paris și Moscova.

Astăzi Ralph Lauren este un titan în lumea modei și deținatorul celui mai mare imperiu din domeniul confecțiilor.