Oameni de succes

Dr. Ben Carson. De la copil corijent la neurochirurg de top.


Dr. Benjamin Solomon Carson (n. 18 sep. 1951) este un neurochirurg si scriitor American. Este cunoscut  in principal pentru faptul ca a fost primul chirurg care a separat cu succes gemeni cu capetele unite. In 2008 i-a fost acordata Medalia Prezidentiala a Libertatii de catre presedintele George W. Bush.   La 33 a devenit cel mai tanar director al sectiei de neurochirurgie pediatrica a spitalului. In 1987 a reusit, cu un colectiv de 70 de specialisti si 22 de ore de operatie, sa desparta gemenii Binder, uniti la partea posterioara a craniului (gemeni craniopagus)

 

Tineretea         

Carson s-a nascut in Detroit, Michigan. Mama sa Sonya era analfabeta si tatal Robert si-a abandonat familia cand Ben era inca copil. Initial Ben a fost un copil problematic, cu probleme la invatatura si cu un temperament coleric. Mama sa, insa, l-a facut sa aiba incredere in el si l-a facut sa citeasca cat mai mult, ceea ce a facut din Ben unul dintre cei mai buni elevi din promotia sa. A frecventat liceul Southwestern High School, Southwestern Detroit, si a terminat Yale cu o licenta in psihologie. Ulterior a urmat medicina la Universitatea Michigan.

Cariera

Dupa terminarea facultatii Ben a fost unul dintre putinii candidati care au primit un loc la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore. La 33 a devenit cel mai tanar director al sectiei de neurochirurgie pediatrica a spitalului. In 1987 a reusit, cu un colectiv de 70 de specialisti si 22 de ore de operatie, sa desparta gemenii Binder, uniti la partea posterioara a craniului (gemeni craniopagus). La sfarsitul operatiei ambii copii au supravietuit.  

A fost professor de neurochirurgie, oncologie si chirurgie plastica a spitalului Johns Hopkins si crede ca vederea in spatiu si coordonarea mana-ochi l-au ajutat sa devina un chirurg talentat.

Ben Carson a scris 6 bestsellere: Gifted HandsThink BigThe Big PictureTake the RiskAmerica the Beautiful si One Nation. A fondat o organizatie care ofera burse copiilor cu situatie financiara dificila si rezultate bune la invatatura si e posibil ca in 2016 sa candideze la presedintia SUA.