Oameni de succes

10 OBICEIURI PENTRU A AVEA SUCCES ÎN VIAȚĂ


Suntem ceea ce facem în mod repetat; excelența nu este un act singular, ci un obicei.” Aristotel

1. STABILEȘTE ȚINTE

Daca îți propui sa ajungi undeva mintea ta va lucra pentru a atinge țintele propuse. Țintele te ajută să te aproprii pas cu pas de visurile tale. Fără un plan bine definit o să încerci toată viața noi oportunități care te pot indepărta de visul tau. Spune: “Asta vreau sa fac și o s-o fac!” Banii se pot face din orice.

 

2. LUCREAZĂ MULT, DAR DA-ȚI PAUZE SCURTE

Nu poti tăia un copac cu același fierastrău la infinit. Trebuie să te oprești să-l mai si ascuți. Așa funcționează și creierul.

 

3. ÎNCEPE CU GÂNDUL LA FINAL

Când faci ceva nu te gandi cât de greu va fi, ci cât de frumos va fi când vei termina.

 

4. RESPECTĂ-TE

Este foarte important sa te respecți. Trebuie sa mănânci regulat și sănătos. Stomacul nu știe de treabă și dacă nu ai sănătate nu o să-ți mai pese de nimic în viață. Sportul este de asemenea foarte important fiindcă te poate ajuta să fii mai activ și eficient.

 

5. ASCULTĂ

Ascultă. Nu se știe niciodată cum te pot ajuta cuvintele celorlalți. Și cu cât o să știi să asculți mai mult cu atât vei fi mai apreciat. Oamenilor le place să fie ascultați pentru că astfel se simt importanți.

 

6. STABILIȚI-VĂ PRIORITĂȚILE

Trebuie să ne stabilim prioritățile pentru a avea o viață cât mai ordonată și pentru a folosi cât mai eficient timpul.

 

7. NU CRITICA

Nimănui nu-i place să fie criticat. Fiecare dintre noi crede ca a acționat cât a putut de bine într-o anumită situație. Decât să critici mai bine spui: “Eu aș fi făcut așa...”, “Poate ar fi trebuit să încerci și așa....”

 

8. AJUTĂ-I PE CEILALȚI

Cu cât ajuți mai mulți oameni cu atât o să primești mai mult ajutor când o să ai nevoie.

 

9. CITEȘTE

Cu cât citești mai mult cu atât iți vin mai multe idei. Atunci când citești creierul lucrează mai bine că oricând.

 

10. FĂ CE-ȚI PLACE

Performanța vine din pasiune. Doar facând ce-ți place poți face lucruri incredibile și vei ajunge “mare”. Altfel vei merge la muncă din obligație și vei fi mereu stresat.