Oameni de succes

Locurile de munca in strainatate explicate de fondatorii Vijobs.ro


Stând de vorba cu fondatorii Vijobs.ro, platforma de angajare gratuita care îți permite sa găsești locuri de munca atât în România cât și în străinătate, am aflat că în rândul românilor există un real apetit pentru a pleca din țară. Dar cum funcționează procesul de angajare? Există probleme pentru cei ce pleacă în strainătate? Care sunt țările cele mai bune pentru a lucra?

Din discuțiile făcute am aflat următoarele informații:

- cele mai cerute locuri de muncă la ora actuală pe Vijobs.ro sunt cele în Anglia și Germania

- cei mai ceruți profesioniști sunt cei din logistica (șoferi și operatori depozite), muncitorii în construcții, muncitorii necalificați, profesioniști din sănătate (medici și infirmieri)

- salariul începe în general de la 1400 euro

- în general aceste locuri de muncă sunt intermediate de companii de recrutare care pot sau nu să perceapă un comision de la candidați

- un aspect foarte important îl constituie cunoașterea limbii străine; mulți recrutori cer în mod obligatoriu cunoașterea limbii străine la nivel conversațional

- pe langa Germania și Anglia pe Vijobs.ro se mai publică locuri de muncă în Olanda și Franța. Restul țărilor din UE au un coeficient redus de absorție a forței de muncă autohtone.

Despre Vijobs.ro

Platforma de recrutare Vijobs.ro a fost înființată în anul 2016 de o echipă de tineri studenți, programatori și antreprenori români. Scopul acesteia este de a ușura comunicarea dintre companii și cei ce caută un loc de muncă și de a oferi oamenilor posibilitatea de a se promova ca profesioniști în mediul online. Fondatorii Vijobs cred că acest proiect poate să ajute lumea și sa aibă un impact semnificativ în societate. Pentru a permite accesul tuturor la platformă aceasta a fost făcută gratuită și cât mai simplă, astfel încât să permită accesul la oportunitățile de angajare și la locurile de muncă tuturor, indiferent de nivelul de digitalizare.